dinsdag 10 juni 2014

KleurT'op 2014, Terug naar de Toekomst!Terug naar de toekomst

KleurT’op zaterdag 28 juni festival van het optimisme & het creatieve geluk

Op zaterdag 28 juni houdt Dorpsacademie Mus & Muzen te Wilnis voor de zesde keer de KleurT’op, het gratis festival van het Optimisme & het Creatieve Geluk.
Terug naar de toekomst is het thema. De maatschappij is volop in verandering: iedereen maakt keuzes. Wat willen we behouden en wat laten we achter ons? De overheid vraagt om participatie van de burger. Wijkcomité’s als Wilnis Klopt maken zich druk over de eigen leefomgeving. Straatkunst hangt in musea, een ontslagen concertviolist speelt in de metro. De hang naar ambachtelijk gemaakte producten neemt toe. Kwaliteit behoeft een nieuwe definitie. Het is tijd voor een festival vol vrolijke bezinning: Terug naar de Toekomst! Wethouder Aldrik Dijkstra opent het festival start om 11.00 uur met een draai aan het Rad van de Toekomst. Elke bezoeker kan een toekomstwens schrijven en in een tijdcapsule stoppen. De wethouder bepaalt met de draai aan het Rad van de Toekomst wanneer we weer samen komen om dan de tijdcapsule te openen. Het festival duurt tot 17.00 uur: de toegang is gratis.

Een kleine greep uit het programma: je kunt trouwen voor 1 dag, je laten adviseren door een studiecoach (ook als je veertig bent), je
eigen robot of raket knutselen of een auto beschilderen met grafiti. De hele dag door treden artiesten op, bijvoorbeeld Barbotage de Band, Mignon de Lange en Gert Jan en singer-songwriter Valerie Scheffer.
Er is een kunstboetiek, een kunstveiling en een expositie van beeldend kunstenaar Jenneke van Wijngaarden, directeur van Dorpsacademie Mus & Muzen. Het festival wordt mede mogelijk gemaakt door gemeente De Ronde Venen en veel lokale ondernemers. Het hele programma is met een paar dagen hier te vinden op www.dorpsacademie.nl

Geen opmerkingen: