dinsdag 12 mei 2015

Hiphop dag op 15 mei, komt allen!

unnamed.jpg wordt weergegeven
Workshops breakdance, rap en graffiti

Wil je workshops breakdance, rap en graffiti volgen? Kom dan vrijdag 15 mei naar de Dorpsacademie waar deze drie samenvloeien tot de HipHop dag.
Drie gastdocenten zorgen voor een enerverend eindevenement van het eerste blok graffitilessen door Mathieu Herbet.
Na deze succesvolle serie, met spectaculaire resultaten op de speciale graffitimuren start 29 mei een tweede graffitiblok tot 26 juni. 
Deze docent werkt daarin door op de groei die hij al heeft gezien bij zijn leerlingen. “Er kan nog veel meer uit komen.”
Vorderingen verwacht hij te versterken door variatie en verrassingen zoals de workshops door gastdocenten. Een van hen is een rapper uit Rotterdam met een bescheiden karakter wat duidelijk terug te horen is in zijn rap. “Dat siert hem.“ Ook de andere gastdocenten zijn volgens hem: “integere en bewuste HipHoppers.” Zoals Arend Maatkamp uit de internationale Gospel Graffiti Crew en een krachtige breakdancer uit Utrecht die veel doet op het gebied van jongerenwerk.

Samenwerking
Strafbare graffiti in de openbare ruimte hoort daar niet bij.
“Hier willen we de creativiteit die de leerlingen al in zich hebben vooral in goede banen leiden. Secuur werken is heel belangrijk, net als inzicht en goed vooruitdenken over opzet, stijl, kleur en proporties. Sinds begin april hebben de leerlingen toegewerkt naar hun 1e eigen kleurrijke graffitiwerk op de muur, ook “piece” genoemd. “Daarvoor leerden ze eerst plannen, schetsen en vooral samenwerken als centraal element in de lessen. Daar leg ik steeds de nadruk op. We doen het allemaal samen.”

Spanningsboog
Nu stimuleert hij de creativiteit ook met pittige workshops op de HipHop dag en eerder in de training
door volop variatie te verzorgen. “Afwijken van het gewone programma trekt meer aandacht en een
grotere spanningsboog. Afwisseling helpt bij elke vorm van leren.  Zelf ging ik op school altijd op het puntje van mijn stoel zitten bij een gastdocent.”
Alle belangstellenden vanaf 10 jaar zijn van harte welkom om vrijdag 15 mei mee te doen met de workshops. “Het is hier een veilig en open podium, heel gemoedelijk en gezellig voor een mix van allerlei heel verschillende mensen. Dat is niet alleen zo voor dit evenement, maar hier is dat standaard voor alle verschillende lessen, of evenementen en voor allerlei feestjes en bedrijfstrainingen. Iedereen voelt zich thuis in de Dorpsacademie.”

Waar: Dorpsacademie Mus & Muzen, Irenestraat 4a, Wilnis
Wanneer: vrijdag 15 mei van 16.00 – 18:00 uur
Voor wie: 10+ (iedereen van 10 jaar en ouder)
Informatie:    www.dorpsacademie.nl
Vrijblijvende deelname door gasten voor € 7,50,-

Geen opmerkingen: