Word Vriend van Dorpsacademie Mus & Muzen en krijg liefde!

Dorpsacademie Mus & Muzen is een kunstacademie te Wilnis, voor amateurs en liefhebbers. Waar kinderen, jongeren en creatievelingen altijd een warm welkom vinden. Dorpsacademie Mus & Muzen is een door Calibris Erkend leerbedrijf. Er worden kunstlessen gegeven maar Dorpsacademie Mus & Muzen is veel meer. Beeldend kunstenaar Jenneke van Wijngaarden vindt dat kunst midden in de samenleving hoort.Kunst voor de samenleving
Sinds jaar en dag geeft Jenneke onbezoldigd advies als het gaat over (lokale) jongerenkwesties. In het verleden realiseerde zij onder andere in samenwerking met jongeren en het jongerenwerk een jongerenplek in Vinkeveen (bij de Talingenflat) en drie jongerenplekken in Woerden. Ook kwam er na een actie van kinderen onder haar leiding een skatebaan in Wilnis. Dorpsacademie Mus & Muzen werkt in het verlengde van haar beroepspraktijk dus pimpten The Graffiti Kids, geuzennaam van haar jongste graffiti-leerlingen, onlangs nog het skatepark en de speeltuin Het Speelwoud in Wilnis en maakten de leerlingen onder haar leiding de versieringen voor de Kroningsdagfestiviteiten in Wilnis. In winter 2011 werd de bevroren wereld twee maal verwarmd door de kunst en muziek op de Dorpsacademie Mus & Muzen tijdens de expo Liefdewerk & Oud Papier.

Kunst als bouwsteen
De bibliotheek van de Dorpsacademie is goed gevuld met kunstboeken en boeken over graffiti, op lesdagen, nu dinsdag, woensdag, zaterdag mogen kinderen die altijd komen inzien voor studiedoeleinden en spreekbeurten. Er wordt alleen niet uitgeleend.

In de vierenhalf jaar dat Dorpsacademie Mus & Muzen bestaat heeft ze al vaak meegewerkt aan educatieve projecten met basisscholen maar eigenlijk iedereen die met een vraag kwam geholpen. Van kleurplaatjureringen tot advies of een stoeptegelproject voor achtste groepers tot een graffitiworkshop voor zestig kinderen van Jenaplanschool Het Vlinderbos. Dorpsacademie Mus & Muzen doet ook vaak leuke gezamenlijke projecten met de Kringkoop kringloopwinkel in Mijdrecht.

KleurT'op
Maar misschien is Dorpsacademie Mus & Muzen nog wel het meest trots op haar eigen feestdag; de KleurT’op, dag van het optimisme en het creatief geluk. Het meest intieme en liefste eendaagse festival waarbij talent, vriendschap en creativiteit centraal staan. Een kunstfeest waarbij leerlingen, artiesten en vrienden met bijzondere beroepen samen een vrolijke dag cadeau doen aan ieder die er voor openstaat. Dit jaar voor de vijfde maal gehouden op 29 juni.

Kunst en knaken
Kortom beeldend kunstenaar Jenneke van Wijngaarden heeft met de Dorpsacademie het Groene Hart een creatieve en educatieve broedplaats gegeven. Maar is nu blut. Tot op heden werden de activiteiten van Dorpsacademie Mus & Muzen gefinancierd uit de verkoop van kunst Jenneke, uit les- & workshopgelden en een incidentele schenking van het Rabo Dichtbijfonds. Plus godlof natuurlijk de enkele reddende engelen die bijstonden in woord en gebaar. Lees: klussen en cash.

Dorpsacademie Mus & Muzen heeft tot op heden autonoom gefunctioneerd. Als eigenwijze Kunst Vrijstaat. Er is ook nog nooit overheidssubsidie ontvangen. Dorpsacademie Mus & Muzen hangt van vriendschap, liefde en ductape aan elkaar. Maar dat kan beter. Stabieler ook.

Dorpsacademie Mus & Muzen weet zich gelukkig al verzekerd van heel veel lieve vrienden, maar maakt er nu een echte Vriendenadministratie van… omdat we door willen gaan met ons kleurrijke, vrolijke werk in deze sombere tijden en omdat jullie ons daarbij kunnen helpen.

Vrienden van Dorpsacademie Mus & Muzen

Voor alle vrienden geldt gratis toegang tot de exclusieve Feestelijke Vriendenavond waar beeldend kunstenaar, oprichter en directeur Jenneke van Wijngaarden een lezing over de stand van zaken op de Dorpsacademie zal geven. Met muziek en kunst. Als dit initiatief tot voldoende respons leidt kan de boel eens goed op poten worden gezet: dan maken we er een vereniging of stichting van. Dat betekent vergaderingen, notarissen en Kamer van Koophandel en dat kost weer geld, maar het kan een stabiele basis geven aan de wankelende Dorpsacademie Mus & Muzen.PRIJSLIJST:
€50,- Mattie! Jij bent een fijne vriend! Voor dat bedrag krijg je koffie, onze liefde en respect en een setje ansichtkaarten van de kunst van Jenneke van Wijngaarden.

€100,- Vriend! Wij houden van je en lachen stralend als we je zien. Naast dat en bovengenoemde ansichtkaarten krijg je 10 % korting bij aankoop van een kunstwerk van Jenneke van Wijngaarden. Het in de toekomst te verschijnen fotoboek van vijf jaar Dorpsacademie Mus & Muzen krijg je dan voor de helft van de prijs.

€250,- Boezemvriend! Dikke knuffel voor jou en al het eerder genoemde. Verder leidt Jenneke je graag rond op een nader uit te zoeken expositie in een museum. Plus 25% korting op een origineel kunstwerk van Jenneke van Wijngaarden.

€500,- Homie! Liefde voor jou, jullie hebben vroeger vast samen geknikkerd dat je Jenneke zo vertrouwt. Naast al het eerder genoemde aan extra’s mag je haar altijd bellen of mailen met vragen. Dan gaat zij haar best doen om wat te verzinnen. Je weet tog.

€1000,- Verkering! Naast al het eerdergenoemde liefs mag jij Jenneke jouw dame noemen. Zij is jouw verkering. Jullie lopen met elkaar.

Bedragen boven de €5000,- BFF! Jenneke laat je naam ergens op haar lijf tatoeëren. Dan draagt zij jouw liefde altijd met haar mee.

Skeere gast! Heb je helemaal geen geld? Dat geeft niks, liefde is het allerbelangrijkste. Kom je Dorpsacademie Mus & Muzen toch gewoon praktisch helpen. Net zo belangrijk en dan krijg je ook liefde en koffie en allerlei leuks. Fok geld.

Maak je bijdrage over op NL08 INGB 0749 7052 13 t.n.v. J J van Wijngaarden, Mijdrecht onder vermelding van “vriend” en je e-mail adres. Jenneke van Wijngaarden stuurt je een persoonlijke mail om je te bedanken.

Geen opmerkingen: